Wonen bij BBW


Om te kunnen wonen bij Beau Begeleid Wonen heb je een indicatie voor “ondersteuning met wonen” nodig. Je kunt lezen hoe en of je in aanmerking kunt komen op de site van Tom in de Buurt. Zij kunnen jeadviseren over de gewenste ondersteuning, de indicatiestelling verloopt via hen. 
Beau Begeleid Wonen is er o.a. voor inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem.

Is er een wachtlijst? Meestal is er een kleine wachtlijst, maar met regelmaat komt er ook een plek vrij, omdat er iemand uitstroomt. 
De woon/servicekosten dien je te betalen je uit eigen middelen, er is sprake van gescheiden wonen/zorg. Meer daarover kun je vragen tijdens het gesprek op de woning. 

Bij een intakegesprek wordt o.a. goed gekeken of wij jouw zorgvraag kunnen invullen. Met kleine stapjes verder komen in zelfredzaamheid, de begeleiders weten er alles vanaf. Heb je een achtergrond op het gebied van verslavingen dan valt dat niet onder onze expertise. Verder vinden we het belangrijk om de verwachtingen naar elkaar uit te spreken. Stel vooral ook de vragen die je zelf hebt en schrijf ze van tevoren op! 

In een huis met gezamenlijke voorzieningen kom je elkaar al snel tegen, daarom willen we graag dat we goed met elkaar om kunnen gaan.  Wij staan voor veiligheid voor iedereen, cliënten en medewerkers,  verbaal en fysiek geweld worden niet getolereerd. Verder: wij zijn anti drugs en alcohol is alleen toegestaan bij verantwoord gebruik. Dit alles met het oog op leefbaarheid, veiligheid en woongenot voor iedereen.
Met elkaar wordt de woning leefbaar en netjes gehouden. Op sommige dagen kun je gezamenlijk eten met de andere cliënten, als je dit wilt. Deze maaltijd wordt bereid tijdens de begeleide kookbeurt. 
Onze ervaring is dat veel bewoners regelmatig gezelligheid vinden in de woonkamer, maar ook graag hun privacy te hebben op hun eigen kamer. 

Klachten: het kan gebeuren dat je niet tevreden bent over de geboden begeleiding of over andere dingen bij BBW. In het geval je de klacht hebt gemeld bij de zorgaanbieder en je bent van mening dat dit niet goed is opgelost kun je terecht bij (onafhankelijk) Klachtenportaal Zorg. De klacht kun je melden onder lidmaatschapsnummer 14830.SAMEN  MET DE BEGELEIDERS WERKEN AAN JOUW ZELFREDZAAMHEID
SAMEN MET DE BEGELEIDERS WERKEN AAN JOUW ZELFREDZAAMHEID
Wij staan je graag te woord! 👍🏼☕️
Wij staan je graag te woord! 👍🏼☕️
Wonen in het centrum van Alphen aan den Rijn!
Wonen in het centrum van Alphen aan den Rijn!
Vraagje: mail Sara@Beaubegeleidwonen.com